Úvod > Co chcete dělat? > Gurmánská turistika > Žižkovská štrúdlárna – ochutnejte tradiční tažený štrúdl
Gurmánská turistika

Žižkovská štrúdlárna – ochutnejte tradiční tažený štrúdl

V bývalé kočárkárně jednoho žižkovského paneláku se nachází vyhlášená výrobna a prodejna tradičního taženého štrúdlu s více jak dvacetiletou tradicí. Vyrábí zde denně čerstvý štrúdl již od roku 1993.
Štrúdlárnu založil a dlouhou dobu pekl voňavý domácí štrúdl pan Petr Šusta. Nyní v dlouholeté tradici taženého štrúdlu pokračuje Martin Barák. Tažené štrúdly jsou denně ručně motané a obsahují minimálně 60% náplně.

V nabídce máme je jablečný štrúdl, na jehož výrobu jsou použita zásadně čerstvě naloupaná jablka. Lahodný tvarohový štrúdl a v neposlední řadě makový štrúdl. V sezóně švestek vyrábí i speciální švestkový štrúdl z ručně vypeckovaných švestek.