Moravský pivovar se zubří hlavou ve znaku vaří jedno z nejlepších piv v naší republice, o čemž svědčí množství ocenění z odborných i laických degustačních soutěží. Důvod je zřejmý – Zubr totiž k jeho přípravě používá opravdu kvalitní suroviny a zachovává tradiční výrobní postupy.
Moravský pivovar se zubří hlavou ve znaku, který v roce 2014 oslavil 142 let od svého založení, vaří jedno z nejlepších piv v naší republice. Přijďte si i vy prohlédnout místa, kde se
dle klasických receptur vaří
pivo Zubr, a odhalte historii a tajemství výroby kvalitního piva, které v rámci prohlídky můžete samozřejmě i ochutnat.
Vaření piva má v
Přerově velmi bohatou tradici – jeho počátky
sahají až do 13. století, kdy bylo městu uděleno právo vařit pivo. Rozvoj místního pivovarnictví je spojený zejména s
Vilémem z Pernštejna, který dal ve městě v roce 1480 postavit
panský pivovar. Rodovým erbem pánů z Pernštejna byla
černá zubří hlava se zlatou houžví v nozdrách, kterou od té doby nese ve znaku nejen město Přerov, ale také po více než 140 let i přerovský pivovar. V současné době uvaří pivovar zhruba
240 000 hektolitrů piva ročně.
Pivo se vyrábí
tradičním způsobem, tzn., že hlavní kvašení probíhá
na spilce cca 8-10 dní a mladé pivo pak 50 až
90 dní dozrává v klasických ležáckých tancích. Většina piva se vypije v tuzemsku, pivovar však vyváží i na Slovensko, dále i do Ruska, Švédska, Finska a na Ukrajinu či do dalekého Vietnamu. Nejoblíbenějšími pivy ze zubří rodiny jsou
Zubr Classic a
Zubr Gold. Rostoucí oblibě se těší i
pivní speciály, které Zubr uvádí na trh u nejrůznějších příležitostí a pro které je
charakteristická výrazná hořká chuť se silným chmelovým aroma.
Navštívit pivovar můžete
každý všední den mezi 8 a 14 hodinou, prohlídková trasa potrvá zhruba jednu hodinu. Exkurze se mohou zúčastnit pouze
osoby starší 18 let, popř. osoby starší 15 let v rámci výuky v doprovodu pedagogů.
Minimální počet návštěvníků je 10 osob, maximální potom 25 osob ve skupině.
Exkurze je zdarma a může zahrnovat ochutnávku kvasnicového piva v ležáckém sklepě. Prohlídku je ideální objednat
minimálně týden den předem!
Objevujte tajemství výroby jednoho z nejlepších piv v ČR a ochutnejte originální pivo Zubr přímo v Přerově. Navštivte historický pivovar.
Založení Přerovského pivovaru souvisí s Vilémem z Pernštejna, který v roce 1480 postavil panský pivovar a zavedl rodový erb s černou zubří hlavou, který pivovar používá dodnes.
Pivovar Zubr používá kvalitní suroviny a zachovává tradiční výrobní postupy, což je základem jeho úspěchu.
Během prohlídky pivovaru můžete ochutnat jak klasické pivo Zubr, tak i speciální pivní edice, které se vyznačují výraznou hořkou chutí a silným chmelovým aromatem.
Mezi nejoblíbenější piva z pivovaru Zubr patří Zubr Classic a Zubr Gold, stejně jako různé pivní speciály.
Prohlídka pivovaru trvá zhruba jednu hodinu.
Exkurze je vhodná pro osoby starší 18 let, nebo pro studenty starší 15 let v doprovodu pedagogů. Minimální počet návštěvníků je 10, maximální počet je 25 osob ve skupině.
Ano, je ideální objednat prohlídku minimálně týden předem.
Kromě České republiky, pivovar Zubr vyváží pivo na Slovensko, do Ruska, Švédska, Finska, na Ukrajinu a dokonce i do Vietnamu.
Přerovský pivovar Zubr vyprodukuje zhruba 240 000 hektolitrů piva ročně.
Hlavní kvašení probíhá na spilce zhruba 8-10 dní a následně mladé pivo dozrává 50 až 90 dní v klasických ležáckých tancích.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.