Wild Creatures je experimentální pivovar v Dolních Dunajovicích, který se zabývá divokým kvašením a výrobou piv typu lambic. Všechna piva jsou tedy kvašená čistě přírodní cestou, bez přídavku kvasinek.
Díky tomu, že paní Jitka pochází z vinařského regionu a má také malé rodinné vinařství, kombinuje
kvašení s různými odrůdami vína a jiného
ovoce a vznikají tak nápadité chuťové kreace. Pivovar nejprve produkoval piva pro zahraniční trh a sbírali ocenění po světě a teprve až s příchodem pandemie se zamysleli i nad produkcí pro domácí trh a začali stáčet do luxusních sedmičkových lahví s agrafou.
Pivo
zraje až několik let v dubových sudech
, pak se ještě blenduje s různě starými pivy, případně maceruje s ovocem, a nakonec dozrává v lahvi. Podobně jako šampaňské. A také
chutí se hodně liší od všech ostatních piv. Chuťově jsou tato piva bližší spíše vínu nebo
cideru. Zatímco v Americe a jižní a západní Evropě jsou piva typu lambic, populární, v Česku se o nich zatím moc neví. U nás se tak jedná o
jedinečný pivní koncept, žádný jiný pivovar v České republice podobná piva nevyrábí.
Poznejte zákoutí pivovaru Wild Creatures, kde se lambic piva vyrábí unikátními metodami a zrají v dubových sudech. Chuť, která připomíná víno.
Pivovar Wild Creatures se specializuje na divoké kvašení a výrobu piv typu lambic, které jsou kvašené přírodní cestou bez přídavku kvasinek.
Pivo zraje v dubových sudech, následně je blendováno s různě starými pivy a případně macerováno s ovocem před dokončením zrání v lahvi.
Díky kombinaci kvašení s různými odrůdami vína a ovocem můžete ochutnat nápadité chuťové kreace, které jsou chuťově bližší vínu nebo cideru.
Pandemie vedla k přehodnocení zaměření na domácí trh a zahájení stáčení do luxusních sedmičkových lahví.
Piva mohou zrát až několik let, než se dokonale vyvinou a jsou připravena k distribuci.
Ano, Wild Creatures je jedinečný v tom, že v České republice jako jediný vyrábí lambic piva.
Otázky i odpovědi jsou strojově generované a neprošly redakční úpravou.